AFFISCHWORKSHOP ONLINE MED GATANS RUM & OLLE HALVARS 21/4 2021

AFFISCHWORKSHOP ONLINE MED GATANS RUM & OLLE HALVARS 21/4 2021 KL 18.00-20.00

Onsdag den 21 april kl 18.00-20.00 bjuder Gatans Rum Affischmuseum in till en gratis affischworkshop online via Zoom tillsammans med Olle Halvars. Temat för workshopen är linje och yta, och vi kommer att jobba med tryck.

Gatans Rum och gästkonstnären Olle Halvars pratar, visar och berättar om affischer och skaparprocesser samtidigt som deltagarna skissar på affischidéer eller bara lyssnar. Alla kan delta i workshopen, oavsett om en har mycket eller ingen erfarenhet av att skapa affischer.

Olle Halvars är verksam som konstnär och konstpedagog. Han arbetar främst med grafik, oftast i större format med textil och skulptur. Verken byggs upp genom att mixa fragment av idéer och lekfulla former. Uttrycket är grovhugget, ett kollage av olika idéer, misstag och experiment. De första skisserna brukar vara storskaliga och monumentala för att sedan brytas ner och återuppbyggas flera gånger om. Det fysiska och grova i tryckprocessen är en viktig del i hans process, att arbeta hårt för att få fram ett bra resultat.

Kolla in Olles konst på hans hemsida: ollehalvars.com, eller på Instagram: https://instagram.com/ollehalvars

Workshopen är gratis och anmälan sker senast 21/4 kl 12.00 på Eventbrite via denna länk: https://www.eventbrite.com/e/affischworkshop-online-med-gatans-rum-olle-halvars-214-2021-tickets-148579536393

Där finns även mer information om workshopen.

Varmt välkommen!

Gatans Rum på Instagram: https://www.instagram.com/gatansrum/

Gatans Rum på Facebook: https://www.facebook.com/gatansrumaffischmuseum

Gatans Rum är ett Arvsfondsprojekt med Söderhamns Konstförening som projektägare, i samarbete med Bilda, Drömverkstan, Rädda Barnen, Studiefrämjandet, Sveriges Konstföreningar och Söderhamns Kommun.

Affischworkshop online med Gatans Rum & Olle Halvars 21/4 2021
Affischworkshop online med Gatans Rum & Olle Halvars 21/4 2021